جشنواره فیلم فجر، جایگزینی برای جشنواره بینالمللی فیلم تهران بود که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، با حمایت فرح پهلوی در ایران برگزار میشد و در آن فیلمهای برگزیده سینمای ایران در کنار آثار سینمای بینالمللی به رقابت میپرداختند.بعد از انقلاب، این جشنواره تعطیل شد و بعد از ۴ سال جشنواره فیلم فجر، همزمان با روزهای دهه فجر جایگزین آن شد.نخستین دوره جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.
جشنواره فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد. در بخشهای رقابتی این جشنواره، شرکت کنندگان برای کسب جایزهٔ مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت میکنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره میباشند. طی سالیان اخیر مسابقههای سینمای مستند، فیلم کوتاه و مسابقه مواد تبلیغاتی و اطلاعرسانی نیز به بخشهای سینمای ایران اضافه شده است. در ابتدای جشنواره آیین بزرگداشت یک هنرمند برگزار میشود و در انتها هم جوایز ویژه و مردمی به فیلم انتخاب شده با رای مردم داده میشود. در سال ۱۳۹۳ بخش بینالملل جشنواره جدا شد.
کار طراحی اولین پوستر جشنواره را صادق بریرانی به عهده داشت او از پیشکسوتان هنر گرافیک ایران است پوستر این دوره اشاره به ارتباط سینما با انقلاب اسلامی دارد.
دومین پوستر جشنواره را ابراهیم حقیقی برعهده داشت ابراهیم حقیقی رکورد دار طراحی پوستر جشنواره فیلم فجر است.
سومین پوستر این جشنوار نیز طراحی ابراهیم حقیقی می باشد نشانه جشنواره فیلم فجر نیز طراحی ابراهیم حقیقی می باشد.
پوستر چهارمین دوره این جشنواره توسط محمد رضا دادگر طراحی شده است دادگر برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی پوستر را دریافت کرده است
کار طراحی دوره پنج ام به مسعود دشتبان سپرده شده او هم مانند دادگر برنده سیمرغ بلورین از جشنواره فجر شده است
دوره شش ام هم با پوستری از مسعود دشتبان اغاز به کار کرد
هفت امین پوستر جشنواره فجر را علی وزیریان طراحی کرده است او علاوه بر طرح پوستر در زمینه ساخت و نویسندگی فیلم هم در سینما فعالیت دارد
هشتمین دوره با پوستری از مرتضی ممیز اغاز به کار کرد. ممیز پدر هنر گرافیک معاصر ایران است . در این پوستر نشان سیمرغ که در دوره قبل توسط ابراهیم حقیقی طراحی شده بود راه خود را به روی پوستر باز کرد
پوستر نهمین دوره را ابراهیم حقیقی انجام داده است که برای اولین بار نشان سیمرغ جشنواره سوژه اصلی پوستر شد که بعد از این بار ها تکرار شد.
پوستر دهمین دوره نیز کاری از ابراهیم حقیقی بوده و در این پوستر تاکید بر سیمرغ جشنواره را شاهد هستیم.
پوستر یازدهمین دوره به دست حسین خسروجردی طراحی شد او در کنار حبیبالله صادقی، کاظم چلیپا، ناصر پلنگی، ایرج اسکندری و تنی چند به طیف نقاشان انقلاب مشهور که وابسته به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بودند
کار پوستر دوازدهم به دست رضا عابدی شکل گرفت او از نسل چهارم طراحان گرافیک ایران محسوب شده و لیسانس نقاشی از دانشگاه هنر تهران دارد .
پوستر سیزدهمین دوره به دست مهدی محمدی طراحی شد او که فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است توانست یک پوستر قابل قبولی ارائه دهد
پوستر چهاردهمین دوره نیز به دست رضا عابدینی طراحی شده است و جزو پوستر های مفهومی و قابل احترام جشنواره می باشد
پوستر پانزدهمین دوره نیز به دست ابراهیم حقیقی طراحی شد و تاکید بر سیمرغ جشنواره در این پوستر نیز قابل مشاهده است .
پوستر شانزدهمین دوره جشنواره به دست سیامک فیلی زاده نقش می بنند او به طور متولی چهار دوره طراح پوستر این جشنواره بوده است که این یک رکورد محسوب می شود .
پوستر دوره هفدهم نیز به دست سیامک فیلی زاده طراحی می شود شیوه تصویر نگاری مخصوص فیلی زاده که ترکیب از روش کلاژ و ادغام سنت و مدرنیته است در این پوستر قابل مشاهده می باشد .
پوستر دوره هجدهم نیز به دست سیامک فیلی زاده طراحی می شود جالب است بدانید سیامک فیلی زاده از جمله هنر مندانی است که دارای اثر در موزه متروپلین شهر نیویورک می باشد
پوستر دوره نوزدهم چهارمین و اخرین پوستر طراحی شده به دست سیامک فیلی زاده برای جشنواره فیلم فجر می باشد .
دوره بیستم با پوستری با طراحی اسدالله یونسی به شروع به کار می کند جالب است بدانید پرنده جزو تکرار شونده ترین اشکال در پوستر جشنواره فجر بوده است که در این پوستر هم از این شکل استفاده شده است
دوره بیست و یکم با پوستری که طراحی ان به دست محمد مهدی عسگر پور بود شروع به کار کرد جالب است بدانید عسگر پور در زمان طراحی پوستر مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی بوده است
کار طراحی دوره بیست و دوم را وحید تقی پور انجام داده این دوره با حضور فیلم های همچون مارمولک ، میهمان مامان ، دوئل و… به یاد ماندنی شد.
بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر با پوستری به طراحی محسن سیدیوسفی اغاز شد جشنواره که بعد ها به جشنواره فیلم های معناگرا معروف شد .
بیست وچهارمین دوره با پوستری به طراحی ابراهیم حقیقی شروع به کار می کند پوستری مه با بهره گیری از نقوش فرش ایرانی طراحی شده است .
بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر با پوستری با طراحی بهزاد خورشیدی شروع به کار کرده است که در این پوستر خانه های سنتی ایران مورد توجه قرار گرفته است .
بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر برای اولین بار پوسترش توسط دو خانم، میراندا انصاری و الهام عیوضی طراحی شده است.
پوستر جشنواره بیست و هفتم نیز به دست حمید رضا بیدقی طراحی شده است این طراح علاوه بر پوستر 2 دوره از جشنواره فیلم فجر دوره 34 و 35 جشنواره جهانی فیلم فجر را نیز طراحی کرده است .
پوستر جشنواره بیست و هشتم به دست سید حمید شریفی آل هاشم طراحی شده است او فارغ التحصیل کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای تهران و کارشناسی ارشد گرافیک از دانشگاه تربیت مدرس است.
پوستر جشنواره بیست و نهم به دست مسعود نجابتی طراحی شده است در این پوستر هم از نگاتیو استفاده شده است نگاتیو بیشترین حضور را در روی پوستر ها داشته و در 17 دوره مورد استفاده قرار گرفته است .
پوستر جشنواره سی ام هم به دست ابراهیم حقیقی نقش بسته است تا او با هفت پوستر طراحی شده بیشتری رکورد را در بین تمامی طراحان داشته باشد .
پوستر جشنواره سی یکم به دست بیژن جناب طراحی شده است او طراحی لوگو های زیادی از جمله لوگوی ایران خودرو را در کارنامه دارد و استاد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران، دانشگاه الزهرا، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه صدا و سیما می باشد .
پوستر جشنواره سی دوم به دست مهدی سعیدی طراحی شده است او برای طراحی این پوستر از شیوه تاپیو گرافی بهره گرفته است .
پوستر جشنواره سی و سوم توسط طاها ذاکر طراحی می شود طاها ذاکر جوان ترین طراح پوستر جشنواره فیلم بوده است.
پوستر جشنواره سی و چهارم هم برای اولین بار از تصویر یک هنرمند استفاده شده است که با مدیریت مجید برزگر یا نقاشی از بزرگمهر حسین پور بر اساس عکسی از عزیز ساعتی برعهده داشته است .
پوستر جشنواره سی و پنجم هم با رویکردی مشابه و تیمی مشابه جشنواره سی و چهارم طراحی شده است.
پوستر جشنواره سی و شش ام توسط حمید رضا بیدقی انجام شده است
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از 10 تا 22 بهمنماه 1397 همزمان با گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزار میشود.
پوستر این دوره از جشنواره را «حمیدرضا بیدقی» طراحی کرده است.
حمیدرضا بیدقی طراح پوستر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، این پوستر را نماد همبستگی ملت در جشنواره فیلم فجر دانست.
طاها ذاکر طراح پوستر، گرافیک و مدیر هنری جشنواره فیلم فجر
ذاکر درباره طراحی پوستر و هویت بصری جشنواره سیونهم که با همکاری رضا تقیپور صورت گرفته است
نشان سیمرغ که نماد اصلی تندیس جشنواره فیلم فجر است در دوره هفتم توسط ابراهیم حقیقی طراحی شد.
طراح پوستر جشنواره فجر چهلم، محمد اسحاقیان است.
چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، پوستر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر با طرحی از مسعود نجابتی آماده شده است. مسعود نجابتی طراح گرافیک، مدیر هنری و خوشنویس معاصر و دارای نشان درجه یک هنری است. وی طراحی پوستر دوره ۲۹ ام جشنواره فیلم فجر را نیز بر عهده داشته است.
حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر درباره المانهای به کار رفته در این پوستر اظهار کرد: فرمی که شاهد آن هستید یک سرو است که با ۴۲ سیمرغ طراحی شده. سرو از قدیم قدمتی به طول تاریخ سرزمین ما دارد و نماد مقاومت و ایستایی است. طی ۴۲ دوره از برگزاری جشنواره اتفاقات بسیاری افتاده و بارها در مرز کمرنگ شدن پیش رفته اما برگزار شده است